miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

IPJ Teleorman: 22 de permise de conducere reţinute, în weekend

La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au desfăşurat acţiuni în judeţului Teleorman, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, în urma acţiunii desfăşurate de către poliţişti, au fost constatate 8 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice la regimul rutier, aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, reţinute 22 permise de conducere şi retras 1 certificat de înmatriculare.


Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru viteză, respectiv 73 sancţiuni.

La data de 6 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Roşiorii de Vede-Biroul Ordine Publică au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, urmand a se da solutie legală prin Parchetul competent.


În seara zilei de 05 februarie a.c., a avut loc un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, al cărui conducator auto fiind în vârstă de 25 de ani, din judeţul Teleorman.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat,  recoltându-i-se probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea coporală uşoară a conducatorului auto, care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrjiri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,vătămarea corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmând a se da soluţie legală prin Parchetul competent.


În seara zilei de 5 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Turnu Măgurele au organizat şi executat o acţiune pentru depistarea celor care conduc autovehicule în timp ce se afla sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive şi au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, din judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism, sun influenţa substanţelor psihoactive.

A fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat rezultat pozitiv la substanţe psihoactive şi aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice .
În cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.


În data de 7 februarie a.c. , poliţişti din cadrul Secţiei nr.2 Poliţie Rurală Nanov, în timp ce îşi exercitau atribuţiile de serviciu,  au depistat un tânăr în vârstă de 22 ani, din judeţul Teleorman, care emana halenă alcoolică în timp ce conducea un autoturism.

Conducătorului autoturismului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul în prezenţa medicului examinator a refuzat prelevarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice. urmând a se da soluţie legală prin Parchetul competent.


La data de 6 februarie a.c., ,  poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Turnu Măgurele, au depistat un bărbat  în vârstă de 49 ani din judeţul Teleorman, în timp ce conducea o motocicletă cu viteza de 103 km/h (+53km/h), fără ca motocicleta să fie înmatriculată şi fără a deţine permis de conducere pentru categoria respectivă de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, urmând a se da soluţie legală prin Perchetul competent.


Acţiunile pe linie rutieră continuă şi în zilele următoare, poliţiştii fiind prezenţi la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!


Creşterea siguranţei rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, poliţiştii acţionând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie!

topul săptămânii