28.2 C
Alexandria
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Masca este obligatorie, la exterior, în spaţiile aglomerate, în localităţile teleormănene unde rata de incidenţă este mai mare de 3

La nivelul judeţului Teleorman s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie la exterior, în spaţiile publice aglomerate, precum pieţe, târguri, oboare, bâlciuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale şi în proximitatea unităţilor şcolare la orele de intrare/ieşire de la cursuri a elevilor pentru unităţile administrativ-teritoriale cu valoare incidenţei cumulate la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori.


Conform CJSU, în funcţie de valoarea incidenţei cumulate la 14 zile, la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale se vor aplica măsurile stabilite prin HG nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru o perioadă de 14 zile, situaţia urmând a fi reevaluată la finalul acesteia.


Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul unităţilor administrativ teritoriale vor lua măsuri pentru diseminarea către populaţie, prin orice mijloace, a informaţiilor privind încadrarea în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile şi cu privire la măsurile corespunzătoare ce trebuie aplicate pe plan local, conform prevederilor HG nr. 932/2021în funcţie de incidenţa cumulată la 14 zile.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE