miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Noaptea mintii: Seful politiei rutiere Alexandria pune victimele sa-si faca singure ancheta.

Un cetatean din Alexandria s-a trezit intr-o dimineata cu ambele masini facute praf, chiar in fata blocului. Dupa cum aratau, inclusiv jentile indoie, parea ca a intrat cineva cu tancul in ele.

Acesta a apelat cu incredere la politia din Alexandria, crezand ca intr-un oras cu camere video din intersectie in intersectie va fi doar o chestiune de timp pana va fi identificat faptuitorul, mai ales ca in perioada starii de alerta pe timp de noapte circulatia este scazuta.

A avut insa parte de o surpriza neplacuta, seful politiei rutiere, Emil Geanta, cel despre care s-a mai scris ca ar proteja un teribilist care circula cu un bolid de lux prin oras, ca bezmeticul, si fara numere de inmatriculare, iar cum a fost ancheta interna in politie individul si-a pus imediat placute l-a pus pe pagubit sa…caute el faptuitorul, ca ei nu-l gasesc.

I-a aruncat 3 CD-uri cu filmari de pe doua camere video si i-a spus ca se vede o masina gri, marca Volkswagen,care trece prin zona, si atat.

Omul, cu o paguba insemnata, aproape 100 de milioane de lei vechi (peste 2000 de euro), a devenit increzator cand a aflat ca exista o masina de culoarea celei care i-a lovit masinile care se vede pe camere, si se observa atat masca, cat si anul aproximativ al fabricatiei.

A crezut ca este doar o chestiune de timp pana sa fie identificat faptuitorul si pus la plata.

Dar s-a inselat, de atunci seful politiei rutiere nu l-a mai chemat, pe motiv ca nu se vad numerele de inmatriculare.

Victima i-a spus ca mai exista camere video in zona care pot surprinde inclusiv numerele, atat la operatori economici cat si la case private sau in intersectii mari din Alexandria, insa s-a lovit de un raspuns care l-a lasat perplex:

„Du-te tu si ia filmarile, nu stam noi de astea”, iar fi spus Emil Geanta, seful politiei rutiere din Alexandria.

Disperat, omul a incercat sa faca rost de filmari, dar, persoana fizica fiind, s-a lovit de refuzul si reticenta oamenilor, i-a spus sefului politiei ca numai o institutie poate solicita astfel de filmari, insa de atunci nu a mai primit nci un raspuns.

Au trecut aproape 5 luni de atunci, si prinde orbul, schoate-i ochii. A facut propria ancheta in cartier si a aflat atat de la o vecina, cat si de la proprietarul unui magazin, ca un individ mort de beat a circulat in jurul orei 1 noaptea in zona, chiar cu acea masina gri, insa ancheta politiei treneaza.

Intre timp, pagubitul si-a reparat pe propria cheltuiala masinile, din putinii bani pe care ii are, unul dintre autoturisme fiind luat si in rate cu inca 3 ani de plata. L-a costat o avere, spune el, in conditiile in care el si sotia au venituri mici, femeia fiind incadrata chiar cu salariul minim, si spune ca munceste pe langa serviciu, la tara, ca sa reuseasca sa acopere paguba.

Disperat ca a trecut aproape jumatate de an de la incident si politia nu face nimic, iar seful politiei rutiere il pune pe el sa faca ancheta si sa ia filmari de pe camere, in conditiile in care institutia Primariei nu ofera filmari decat organelor de ancheta, iar firmele private nici nu te baga in seama, cetateanul s-a apucat sa faca petitii la conducerea politiei de la Bucuresti si la minister.

Atat i-a trebuit: a fost chemat de seful politiei rutiere si tras la raspundere: „Pe mine m-ai intrebat cand ai facut plangerile?”.

„Mi-am pierdut orice incredere in aceasta institutie”, ne spune, descumpanit, si aproape cu lacrimi in ochi, barbatul.

Practic, nu mai avem ce adauga pe subiect, cat timp politia, prin astfel de reprezentati, cearta victimele ca fac plangeri si le pun sa-si faca singure anchetele, in cazuri atat de simple.

topul săptămânii