-1 C
Alexandria
duminică, februarie 5, 2023

Percheziții de „amploare” în Alexandria. S.C.C.O Teleorman este pe MUTE

Cred că puțină lumea știe ce înseamnă această prescurtare, dar toți înțeleg că este vorba despre o instituție publică. Da, este o structură teritorială a unei instituții a statului, cu atribuții clare în combaterea crimei organizate. 

Mai exact, vorbim de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Județean, care se subordonează BCCO (polițiștii ăia care prind traficanții de droguri sau destructurează rețele de infractori). E, fiindcă ne-am lămurit cine sunt aceștia, în continuare vrem să spunem că aceste instituții, locale, cel puțin, au rămas blocate în timp, metehnele comuniste par încă vii și secretomania e la ea acasă.

Ca să înțelegem mai bine: în această dimineață au avut loc percheziții la mai multe locuințe din Alexandria. Nimic spectaculos, însă, urbea noastră fiind mică, s-au aflat destul de repede locațiile respectivelor descinderi (străzile, blocurile, ba, chiar și numărul apartamentelor unde „mascații” au bătut la primele ore ale dimineții).

În loc de informare, lipsă totală de comunicare

Evident că am încercat să aflăm detalii cu privire la aceste percheziții și cum era firesc am contactat Inspectoratul Județean de Poliție, care ne-a transmis că acțiunea a fost organizată de SCCO Teleorman, acești guru ai criminalității organizate, fiind sprijiniți de băieții de la Serviciul de Intervenții Rapide, bineînțeles sub coordonarea unui procuror.

Ok!Unde se rupe firul acestui demers simplu, spunem noi, de a afla exact care este obiectul acestui dosar și ce s-a întâmplat în urmă descinderilor. Păi, fix aici! Șeful acestei structuri județene fiind plecat la București, am sunat pe fix, dar … N-a răspuns nimeni. Am mers mai departe și am apelat Biroul de Combatere a Criminalității Organizate din capitală, dar, ce să vezi, ca mai toate instituțiile publice din țara asta nu a răspuns nimeni, deși am insistat preț de câteva ore bune.

Spre seară, în schimb, așa după o zi lungă de încercări eșuate de a afla o banală informație, șeful SCCO ne informează că nu este „mandatat” să comunice nimic. Punct! Nici nu confirmă, nici nu infirmă, doar tace. Ce concluzie să mai enunțăm noi …

A, era să uit: toată ziua am verificat site-urile acestor instituții, inclusiv a DIICOT Teleorman, acolo unde omologii acestor domni și doamne postează aproape în timp real derularea anumitor acțiuni și intervenții, tocmai pentru a le arăta cetățenilor că lucrează pentru siguranța lor, se promovează practic.

La noi, însă, nici dacă întrebi nu ți se răspunde! Încă n-am înțeles democrația și libertatea de exprimare în sensul cel mai corect al acestor termeni.

 

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE