7,131FaniÎmi place
3.2 C
Alexandria
7,131FaniÎmi place

Percheziții de “amploare” în Alexandria. S.C.C.O Teleorman este pe MUTE

De interes

Accident cu ambulanta la Orbeasca de jos.

Un nou accident pe Drumul Judetean 504, de data aceasta in care a fost implicata o ambulanta aflata in...

VIDEO Taximetist din Alexandria, picat la mijloc intr-un conflict,lovit cu cazmaua. Masina...

A fost desfasurare de forte in urma cu putine momente in Alexandria. Un taximetrist din Alexandria a fost agresat,...

7 bărbaţi din Teleorman au fost reţinuţi pentru furt calificat

Polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea au reținut șapte bărbați cu vârste cuprinse între 21 și...

Cred că puțină lumea știe ce înseamnă această prescurtare, dar toți înțeleg că este vorba despre o instituție publică. Da, este o structură teritorială a unei instituții a statului, cu atribuții clare în combaterea crimei organizate. 

Mai exact, vorbim de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Județean, care se subordonează BCCO (polițiștii ăia care prind traficanții de droguri sau destructurează rețele de infractori). E, fiindcă ne-am lămurit cine sunt aceștia, în continuare vrem să spunem că aceste instituții, locale, cel puțin, au rămas blocate în timp, metehnele comuniste par încă vii și secretomania e la ea acasă.

Ca să înțelegem mai bine: în această dimineață au avut loc percheziții la mai multe locuințe din Alexandria. Nimic spectaculos, însă, urbea noastră fiind mică, s-au aflat destul de repede locațiile respectivelor descinderi (străzile, blocurile, ba, chiar și numărul apartamentelor unde „mascații” au bătut la primele ore ale dimineții).

În loc de informare, lipsă totală de comunicare

Evident că am încercat să aflăm detalii cu privire la aceste percheziții și cum era firesc am contactat Inspectoratul Județean de Poliție, care ne-a transmis că acțiunea a fost organizată de SCCO Teleorman, acești guru ai criminalității organizate, fiind sprijiniți de băieții de la Serviciul de Intervenții Rapide, bineînțeles sub coordonarea unui procuror.

Ok!Unde se rupe firul acestui demers simplu, spunem noi, de a afla exact care este obiectul acestui dosar și ce s-a întâmplat în urmă descinderilor. Păi, fix aici! Șeful acestei structuri județene fiind plecat la București, am sunat pe fix, dar … N-a răspuns nimeni. Am mers mai departe și am apelat Biroul de Combatere a Criminalității Organizate din capitală, dar, ce să vezi, ca mai toate instituțiile publice din țara asta nu a răspuns nimeni, deși am insistat preț de câteva ore bune.

Spre seară, în schimb, așa după o zi lungă de încercări eșuate de a afla o banală informație, șeful SCCO ne informează că nu este „mandatat” să comunice nimic. Punct! Nici nu confirmă, nici nu infirmă, doar tace. Ce concluzie să mai enunțăm noi …

A, era să uit: toată ziua am verificat site-urile acestor instituții, inclusiv a DIICOT Teleorman, acolo unde omologii acestor domni și doamne postează aproape în timp real derularea anumitor acțiuni și intervenții, tocmai pentru a le arăta cetățenilor că lucrează pentru siguranța lor, se promovează practic.

La noi, însă, nici dacă întrebi nu ți se răspunde! Încă n-am înțeles democrația și libertatea de exprimare în sensul cel mai corect al acestor termeni.

 

Alexandria
nori împrăștiați
3.2 ° C
4.4 °
1.7 °
65 %
2.8kmh
45 %
lun
7 °
mar
10 °
mie
12 °
joi
14 °
vin
17 °

Accident cu ambulanta la Orbeasca de jos.

Un nou accident pe Drumul Judetean 504, de data aceasta in care a fost implicata o ambulanta aflata in misiune. Autospeciala transporta un copil...

Covid 19

Romania
801,994
Cazuri confirmate
Updated on March 1, 2021 6:15 am
41,292
Cazuri active
Updated on March 1, 2021 6:15 am
20,350
Decese
Updated on March 1, 2021 6:15 am

Alte articole