joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Un teleormănean a murit, pentru că singura ambulanță cu medic era plecată la o altă intervenție

Situație fără precedent la Serviciul Județean de Ambulanță, din cauza lipsei ambulanțelor de tip C, acele autosanitare cu medic.

În acest moment, există o singură astfel de autospecială, iar dacă se întâmplă cel puțin două evenimente, „cineva” trebuie să aleagă cine scapă cu viață.

Această singură ambulanță de tip C din Teleorman deservește o populație de peste 300.000 de locuitori. Revoltător!

Astăzi, în municipiul Roșiorii de Vede, un bărbat, în vârstă de 69 de ani a făcut infarct, în timp ce se afla la volanul mașinii. Omul a părăsit partea carosabilă, dar neavând viteză, nu s-a produs un impact violent.

După apelul la numărul de urgență 112, a început nebunia!

Întrucât paramedicii SMURD au constatat că bărbatul suferise un stop cardio respirator, au început manevrele de resuscitare, solicitând o ambulanță cu medic, de tip C, așa cum de altfel prevede protocolul.

Însă, surpriză: în Teleorman, SAJ are încadrați 4 medici, care lucrează în ture. Colac peste pupăză,  nici singurul medic de gardă nu era la stație, fiind plecat la o altă intervenție. Este adevărat că la fața locului s-a deplasat și o ambulanță, dar tot fără doctor. Doar Dumnezeu știe dacă acest șofer ar fi avut vreo șansă la viață.

Ne întrebăm câte astfel de cazuri mai sunt necesare pentru a avea un sistem medical, măcar de urgență, pus la punct? Până una alta, dacă aveți o urgență medicală, Dumnezeu cu mila!

topul săptămânii