0.8 C
Alexandria
duminică, februarie 5, 2023

Un teleormănean a murit, pentru că singura ambulanță cu medic era plecată la o altă intervenție

Situație fără precedent la Serviciul Județean de Ambulanță, din cauza lipsei ambulanțelor de tip C, acele autosanitare cu medic.

În acest moment, există o singură astfel de autospecială, iar dacă se întâmplă cel puțin două evenimente, „cineva” trebuie să aleagă cine scapă cu viață.

Această singură ambulanță de tip C din Teleorman deservește o populație de peste 300.000 de locuitori. Revoltător!

Astăzi, în municipiul Roșiorii de Vede, un bărbat, în vârstă de 69 de ani a făcut infarct, în timp ce se afla la volanul mașinii. Omul a părăsit partea carosabilă, dar neavând viteză, nu s-a produs un impact violent.

După apelul la numărul de urgență 112, a început nebunia!

Întrucât paramedicii SMURD au constatat că bărbatul suferise un stop cardio respirator, au început manevrele de resuscitare, solicitând o ambulanță cu medic, de tip C, așa cum de altfel prevede protocolul.

Însă, surpriză: în Teleorman, SAJ are încadrați 4 medici, care lucrează în ture. Colac peste pupăză,  nici singurul medic de gardă nu era la stație, fiind plecat la o altă intervenție. Este adevărat că la fața locului s-a deplasat și o ambulanță, dar tot fără doctor. Doar Dumnezeu știe dacă acest șofer ar fi avut vreo șansă la viață.

Ne întrebăm câte astfel de cazuri mai sunt necesare pentru a avea un sistem medical, măcar de urgență, pus la punct? Până una alta, dacă aveți o urgență medicală, Dumnezeu cu mila!

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE