27.6 C
Alexandria
luni, septembrie 25, 2023

Un teleormănean a murit, pentru că singura ambulanță cu medic era plecată la o altă intervenție

Situație fără precedent la Serviciul Județean de Ambulanță, din cauza lipsei ambulanțelor de tip C, acele autosanitare cu medic.

În acest moment, există o singură astfel de autospecială, iar dacă se întâmplă cel puțin două evenimente, „cineva” trebuie să aleagă cine scapă cu viață.

Această singură ambulanță de tip C din Teleorman deservește o populație de peste 300.000 de locuitori. Revoltător!

Astăzi, în municipiul Roșiorii de Vede, un bărbat, în vârstă de 69 de ani a făcut infarct, în timp ce se afla la volanul mașinii. Omul a părăsit partea carosabilă, dar neavând viteză, nu s-a produs un impact violent.

După apelul la numărul de urgență 112, a început nebunia!

Întrucât paramedicii SMURD au constatat că bărbatul suferise un stop cardio respirator, au început manevrele de resuscitare, solicitând o ambulanță cu medic, de tip C, așa cum de altfel prevede protocolul.

Însă, surpriză: în Teleorman, SAJ are încadrați 4 medici, care lucrează în ture. Colac peste pupăză,  nici singurul medic de gardă nu era la stație, fiind plecat la o altă intervenție. Este adevărat că la fața locului s-a deplasat și o ambulanță, dar tot fără doctor. Doar Dumnezeu știe dacă acest șofer ar fi avut vreo șansă la viață.

Ne întrebăm câte astfel de cazuri mai sunt necesare pentru a avea un sistem medical, măcar de urgență, pus la punct? Până una alta, dacă aveți o urgență medicală, Dumnezeu cu mila!

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE