6,339FaniÎmi place
4.8 C
Alexandria
6,339FaniÎmi place

Percheziții în Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală, fals și uz de fals

De interes

VIDEO. Gest incalificabil: au furat telefonul victimelor din accident

La locul accidentului produs in aceasta seara la intrarea in Laceni, s-au "prezentat" doi cetateni de etnie neprecizata, care...

La un pas de moarte! Sofer accidentat grav pe E70, dupa o...

Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic.S-a intamplat miercuri, 21 ianuarie, in jurul pranzului, pe unul...

Percheziții de “amploare” în Alexandria. S.C.C.O Teleorman este pe MUTE

Cred că puțină lumea știe ce înseamnă această prescurtare, dar toți înțeleg că este vorba despre o instituție publică....

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 21 de percheziții domiciliare în București, Ilfov și Teleorman, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, fals și uz de fals. 17 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În cauză, pentru autoturismele de lux indisponibilizate în cadrul acțiunii din data de 25 februarie 2020, mai multe persoane s-au prezentat pentru a revendica dreptul de proprietate al acestora. Acestea ar fi folosit documente susceptibile că ar fi falsificate, în scopul prezentării unei situații juridice nereale a acestor bunuri.

Autoturismele introduse prin acest circuit comercial ar fi fost înstrăinate atât în târguri de profil auto, însă în mod special acestea ar fi fost comercializate pe site-urile de specialitate de anunțuri online sau platforme social-media.

Activitățile se realizează cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Institutului Național de Criminalistică, precum și al polițiștilor din Ilfov și Teleorman.

Informații de background

La data de 25 februarie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au pus în aplicare 175 de mandate de percheziție domiciliară și 19 mandate de aducere în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din I.G.P.R..

Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar fi controlat direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționat astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

Echipele participante la operaţiune au fost constituite din polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția de Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, care pun în aplicare mandatele de percheziție domiciliară.

De asemenea, specialiștii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au făcut verificări asupra legalității achizițiilor intracomunitare de autoturisme de pe piața europeană. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul specialiștilor din cadrul Europol, prin intermediul biroului mobil.

Alexandria
cer acoperit de nori
4.8 ° C
4.8 °
4.8 °
90 %
1.3kmh
100 %
vin
4 °
sâm
6 °
Dum
12 °
lun
9 °
mar
6 °

La un pas de moarte! Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic

Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic.S-a intamplat miercuri, 21 ianuarie, in jurul pranzului, pe unul dintre cele mai circulate drumuri...

Covid 19

Romania
706,475
Cazuri confirmate
Updated on January 22, 2021 2:04 pm
42,924
Cazuri active
Updated on January 22, 2021 2:04 pm
17,628
Decese
Updated on January 22, 2021 2:04 pm

Alte articole