marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Percheziții în Teleorman la pretinși artiști.Printre acestia sunt Costel de la Teleorman si Dani Clarinet

Şapte percheziţii au fost făcute, joi, în judeţele Dolj, Mehedinţi şi Teleorman la persoane suspectate că au pretins activează în domeniul muzical pentru a primi indemnizaţii de la bugetul de stat în contextul pandemiei COVID-19.

Acestea au prezentat documente falsificate şi au produs un prejudiciu de 45.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au făcut şapte percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice din judeţele Dolj, Mehedinţi şi Teleorman, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals.

“Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, cinci persoane din Craiova, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obţinerii unor indemnizaţii alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanţii autorităţii competente, cu privire la existenţa unor relaţii contractuale de prestări servicii, anterioare declanşării pandemiei de COVID-19”, a transmis IPJ Dolj.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 45.000 de lei. În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicate documente ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal. De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere.

topul săptămânii