27.1 C
Alexandria
luni, septembrie 25, 2023

Peste 250 de polițiști vor fi în stradă zilnic, în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 250 de polițiștii vor fi în stradă, zilnic, în minivacanța de 1 Decembrie, şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, transmite Poliția Teleorman.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de politie județean Teleorman vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie.

De asemenea, oamenii legii vor acționa, împreună cu celelalte structuri competente pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodartă, polițiștii rutieri vor acţiona pe principalele drumuri județene și naționale, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier, folosind aparate radar, inclusiv dispozitive TrueCam.

Pentru o minivacanță în siguranță, polițiștii teleormăneni recomandă cetățenilor să aibă grijă de bunurile personale, să fie prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fie atenți la copiii care îi însoțesc.

De asemenea, cetățenilor li se recomandă să respecte toate normele de protecție sanitară și să evite deplasările în locurile publice, dacă acestea nu sunt necesare.

Recomandări pentru conducătorii auto:

  • Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră;
  • De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule;
  • Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase;
  • Respectaţi regimului legal de viteză.Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România;
  • În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE