joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea se strică în majoritatea regiunilor, începând de marți, 30 noiembrie, iar temperaturile nu vor mai depăși 7-8 grade, anunță meteorologii. Vremea se va îndrepta însă spre finalul săptămânii, potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Pentru Muntenia, în următoatele două săptămâni (29 noiembrie – 12 decembrie), meteorologii anunță că, după o vreme deosebit de caldă în prima zi a intervalului analizat, în medie cu valori termice maxime de 14 grade și minime de 6…7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 6 grade, în medie și minime în jurul a 0 grade.

În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că media maximelor va ajunge la 14…15 grade și a minimelor se va situa în jurul a 3 grade.

Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 5…6 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

Se vor semnala ploi în general slabe în zilele de 29 și 30 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni, se vor semnala precipitații în general slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, conform ANM.

topul săptămânii