joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

PNRR – Cereri de finanțare aprobate pentru reabilitarea a patru unități școlare din județ

Ministerul Dezvoltării finanțează 77 de noi investiții, în 62 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat, miercuri, ministrul dezvoltării Cseke Attila.

Potrivit sursei citate, proiectele, în valoare totală de 407.313.916,65 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 28 noi proiecte, în valoare totală de 171.606.788,57 lei, depuse de 14 autorități locale pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unei instituții de învățământ.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 49 de noi proiecte, în valoare totală de 235.707.128,08 lei, depuse de 48 de autorități locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice, precum și construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

La nivelul județului Teleorman, sunt aprobate spre finanțare patru cereri, toate pe Fondul Local, respectiv: Reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii publice Grădinița Buzescu, Reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale din comuna Conțești, Reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale Cosmești, precum și Reabilitarea Moderată a Grădiniței cu program normal din comuna Plosca.

Lista proiectelor finanțate este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr

topul săptămânii