miercuri, februarie 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

REVOLTA medicului Cătălin Dumitrașcu: La SJU Alexandria efectuează ture și gărzi la UPU doar 4 medici. RUȘINE BĂ! RUȘINE!

Medicul Cătălin Dumitrașcu acuză haosul de la Spitalul Județean de Urgență Alexandria și atrage atenția autorităților că unitatea a rămas cu doar patru medici care efectuează gărzi la Unitatea de Primiri Urgențe.

Cadrele medicale de la Spitalul județean sunt insuficiente, iar medicii puțini care au mai rămas sunt nevoiți să ducă o luptă nu numai cu COVID-19, așa cum s-a întâmplat în ultimul an, ci şi cu lipsurile şi dezorganizarea din sistemul de sănătate, ale cărui principale probleme pornesc de la lipsa de viziune şi preocupare.

Doctorul Dumitrașcu spune că în această perioadă, doi dintre cei patru medici care efectuează ture și gărzi la UPU se află în concediu.

„Câteva aspecte: La SJU Alexandria… mai efectuează ture și gărzi la UPU doar 4 medici. Dintre care 2 în concediu. Au rămas doi care se schimbă unul pe altul la 24 de ore…. La SJU Alexandria sunt 14 zile fără medic radiolog de gardă. Este singurul spital de urgență din județ! Iar celelalte spitale nu efectuează investigații radiologice sau ecografice după ora 14.

La SJU Alexandria există un singur medic ATI care și dă anestezie, face și terapie intensivă 18h pe zi…. La SJU Alexandria sub actuala conducere managerială avem CT și RMN, dar… nu avem. Zac nefuncționale de mai bine de jumătate de an, iar când funcționau, era doar până la ora 13.30.

CITESTE SI : EXCLUSIV RMN-ul și CT-ul noi ale spitalului din Alexandria adună praf, cele ale privatului decontează sute de mii de euro anual.

La SJU Alexandria garda la Boli interne se face cu medici oncologi, diabetologi… cam cu ce se poate…. un medic 24 de ore!!! Mă întreb ce competențe au (legal vorbind) în tratarea infarctelor, edemelor pulmonare, tromboembolismelor pulmonare… etc… La Serviciul de Ambulanță nu există medic permanent în județ…. (24h/24). Măcar unul!!!…de mulți ani! La restul spitalelor din județ nu există investigații imagistice și biologice disponibile după ora 14.00 sau 19.00.

Ce să mai vorbim de altceva…. totuși, există medici de 70 de ani care pot efectua 18 gărzi pe lună în asemenea condiții…. Consiliu’ a lu’ județu’ se aude? VEDE CINEVA?! AUDE CINEVA?! RUȘINE BĂ! RUȘINE!”, a transmis Cătălin Dumitrașcu.

topul săptămânii