joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Samuel Calotă: „Domnule Orban, redați bucuria copiilor și redeschideți școlile!”

Domnule Orban, redați bucuria copiilor și redeschideți școlile! Cel mai important dar de la Dumnezeu sunt copiii.

Noi, părinții sau bunicii, am fi în stare de orice sacrificiu numai să le fie lor bine.
Trăim vremuri pe care nu ni le-am închipuit vreodată. Suntem bulversați. În România s-a instaurat un haos total. Guvernanții iau cele mai ciudate și neproductive măsuri împotriva acestei pandemii, Covid – 19. Sunt totalmente depășiți. Probabil nu le pasă sau, pur și simplu, specialiștii lor sunt slab pregătiți.

Una dintre măsurile aberante luată de Guvernul Orban este închiderea școlilor. Îmi amintesc de timpurile când eram elev! Abia așteptam să ajung la școală, să mă întâlnesc cu colegii, să ”încingem” o miuță în pauze și să ne mai povestim câte ceva hazliu.
În alte state civilizate școala funcționează în parametri normali. Se iau măsuri stricte de protecție. Restricții dure, dar elevii continuă să meargă la cursuri. Avem exemplu țări precum Franța, Germania, Marea Britanie.

Guvernul liberal le interzice copiilor să fie fericiți. Ar fi atât de greu ca psihopedagogii (educatori, învățători, profesori) să fie testați săptămânal? Ar fi atât de greu să se respecte acele reguli care dau siguranța necontaminării între cadrele didactice și elevi?
Școala online, cu atât de multe neajunsuri în România, mă refer la tablete, la internet, nu suplinește nici pe departe procesul clasic de predare-învățare-evaluare.

Un elev, oricât de inteligent ar fi, după o predare online, la sfârșitul anului școlar înregistrează nevinovat lacune în ceea ce privește acumularea materiei predate. Dar cel mai grav este că se poate alege cu depresii severe și chiar traume psihice pentru mai târziu.

Domnilor guvernanți, nu le mai luați bucuria copiilor! Lăsați-i să fie fericiți împreună, să socializeze, să se bucure de prietenie, de viață! Redeschideți școlile!

PRO România Teleorman Cod mandatar: 11200008

topul săptămânii