34.9 C
Alexandria
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Senator Eugen Pîrvulescu: Bani pentru elevii din Teleorman! 7.066 de şcolari vor beneficia de sprijin educaţional, în valoare de 500 lei

Pentru că educaţia este componenta de bază a unei societăţi sănătoase, noi, cei aleşi de cetăţeni să îi reprezinte, trebuie să căutăm permanent soluţii care să ofere şanse reale tuturor elevilor din România.

Senatorul Eugen Pîrvulescu a precizat că “avem copii buni, care îşi doresc să meargă la şcoală, să înveţe, să devină oameni de bază ai societăţii. Din păcate, nu toţi părinţii au posibilităţi material pentru a susţine cheltuielile necesare educaţiei copiilor, fapt care duce, de multe ori, la adandon şcolar”.

Pentru a diminua numărul elevilor care sunt obligaţi să renunţe la şcoală, din cauza lipsei banilor, statul român acordă susţinere financiară prin proiectul „Sprijin educaţional, pe bază de tichete sociale pe support electronic, pentru elevii cei mai dezavantajaţi”.


Copiii cu posibilităţi materiale reduse vor primi câte 500 de lei pe an pentru a cumpăra caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte instrumente necesare pentru activitatea şcolară, precum şi articole de vestimentaţie.

În Teleorman există 7066 de elevi care vor beneficia de sprijin educaţional, în valoare de 500 lei, bani care vor fi viraţi în luna aprilie pe cardurile sociale special destinate acestor plăţi.

Titularul tichetului social va fi reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE