vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Senator Eugen Pîrvulescu: Pensiile și indemnizațiile sociale se vor majora de la 1 ianuarie 2022

În urma negocierilor politice, noul program de guvernare agreat de Partidul Național Liberal prevede ca majorarea punctului de pensie la valoarea de 1.586 lei și creșterea indemnizatiei sociale minime de la 800 lei, la 1.000 lei, să se concretizeze de la 1 ianuarie 2022.

Totodată, PNL și-a luat angajamentul de a crește contribuțiile către Pilonul II de pensii, administrate privat, cu un punct procentual, respectiv până la 4,75% în 2024.

Totodată, în cadrul Programului de Guvernare s-a mai decis ca pensiile speciale să fie recalculate, dar o nouă măsură foarte importantă este susținerea pensionarilor cu venituri reduse, în paralel cu creșterea pensiilor, pentru a putea depăși perioada de iarnă care tocmai a început, prin acordarea unei sume fixe, o singură dată.

Aceste măsuri sunt absolut necesare și foarte importante pentru seniorii noștri, cărora le datorăm foarte mult.

Personal, am susținut întotdeauna ca atenția politicienilor să fie îndreptată, permanent, către pensionarii acestei țări, indiferent de situație. Ei sunt cei care au cea mai mare nevoie de sprijin, pentru că depind, în cea mai mare măsură, doar de aceste venituri obținute după o viață de muncă.


Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

topul săptămânii