marți, martie 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

SITUAȚIE ALARMANTĂ: Din ce în ce mai mulți șoferi, prinși băuți la volan

Șofatul sub influența băuturilor alcoolice pare să devină obicei în rândul teleormănenilor, judecând după numărul mare de conducători auto prinși de oamenii legii la volan după ce s-au cinstit bine.

Spre exemplu, numai la acest sfârșit de săptămână, polițiștii teleormăneni au identificat  nu mai puțin de zece situații de șoferi care conduceau autoturismele pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Potrivit datelor făcute publice de Poliția Teleorman, este vorba despre șoferi cu vârste curpinse între 22 și 77 de ani, iar acoolemia rezultată în urma testării alcoolscop a ajuns și la 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu dosare penale s-au ales toți șoferii care au ignorat legea și au dat nas în nas cu oamenii legii în trafic.

În două dintre cele zece situații prezentate de Poliția Teleorman, șoferii care s-au urcat băuți la volan au fost implicați în accidente rutiere. Astfel, duminică, un bărbat în vârstă de 77 ani, din Bucuresti, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe D.E. 70, la km 68.

În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se da soluție legală prin Parchetul competent.

De asemenea, sâmbătă, pe raza localității Crângeni a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autoturism, condus de un bărbat de 48 ani, din localitate. În urma evenimentului rutier a rezultat ranirea usoara a unei femei în vârstă de 43 ani din comuna Crângeni, aceasta fiind transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul fiind de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medical în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea din verificarile effectuate, rezultă că, conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “Vătămare corporală din culpă”, “Conducerea unui vehicul fără permis” și “Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ”urmand se da solutie legală prin Parchetul competent.

La sârșitul acestei săptămâni, în urma acțiunii desfășurate de către polițiști, au fost constatate 10 infracțiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice la regimul rutier, aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, reținute 20 permise de conducere și retras 2 certificate de înmatriculare, transmite Poliția Teleorman.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru viteză, respectiv 44 sancțiuni și 21 pentru lipsa centură de siguranță.

🍀Fizioterapie🍀 💥 Tecar Winback 💥 Drenaj Limfatic 💥 Ultrasunete 💥 Shockwave 💥 Electroterapie / Pentru mai multe detalii : ☎️0790399991

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii