miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Șoferi pericol-public pe drumurile din Teleorman

În ultimele patru zile, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., polițiștii au intervenit aproximativ la 630 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 600 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 180.000 de lei, au reținut 17 permise de conducere și au retras nouă certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 96 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate nouă accidente rutiere ușoare, în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat nu mai puțin de nouă infracțiuni, dintre care trei pentru conducere fără permis, iar patru pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 2 mai a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bistriței emanând halenă alcoolică.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

De asemnea, procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale poliției, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal.

topul săptămânii