joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

„Un ghiozdan ca pentru mine” – Campanie destinată copiilor nevoiași din județ

„Un ghiozdan ca pentru mine” – demersul inițiat de o mână de oameni de bine care, cu câțiva ani în urmă, au pus bazele grupului “Împreună aducem zâmbete (IAZ)”, își propune și în acest an să ofere copiilor fără posibilități din Teleorman șansa să poată începe școala așa cum se cuvine.

Din datele strânse până în prezent de inițiatori, aproximativ 500 de copii din localitățile sărace ale județului au nevoie de ajutor pentru a putea începe școala în condiții bune. Numărul acestora este, evident, unul mult mai mare, iar la identificarea cazurilor care au nevoie de sprijin lucrează, în această perioadă, preoții Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, dar și dascălii din județ.

„Avem în jur de 500 de copii pe listă și nădăjduiesc că prin OAMENI buni vom duce la sfârșit această misiune. Bucuria copiilor este imensă și nemărginită, iar prin dăruirea unui ghiozdan echipat veți fi răspunsul rugăciunii unui copil care nu zâmbește prea des”, este mesajul Cristinei, tânăra cu suflet mare din județ care, din 2018, se străduiește să deseneze zâmbete pe chipurile celor mai puțin norocoși.

Inițiatorii demersului, ajuns acum la cea de-a treia ediție, și-au propus să strângă 500 de ghiozdane echipate cu tot ce trebuie pentru un început de an școlar, care vor ajunge la tot atâția copii din zonele defavorizate din județ.

Modalitatea prin care oamenii de bine pot da o mână de ajutor este una simplă: pe grupul de Facebook “Împreună aducem zâmbete (IAZ)” – care poate fi accesat la următorul link – https://www.facebook.com/groups/191180118493953 – cel care vrea să ajute își poate alege o categorie de vârstă pentru care vrea să ofere un ghiozdan echipat cu tot ce trebuie pentru începutul de an școlar. Ulterior, organizatorii contactează în privat persoanele care și-au exprimat dorința de a da o mână de ajutor, ghiozdanul echipat cu tot ce trebuie pentru un copil nevoiaș – băiat sau fată, de grădiniță, gimnaziu sau liceu – este pregătit și se găsește varianta cea mai potrivită pentru ca pachetul să ajungă la destinație.

Toți cei care trimit ghiozdane echipate copiilor nevoiași din județ primesc fotografii cu zâmbetele desenate pe chipurile micuților mai puțin norocoși.

topul săptămânii