miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

VIDEO Curse ilegale de mașini, pe terenul Mânăstirii din Siliștea Gumești.

Peste 1000 de persoane, în majoritatea tineri, au participat, la sfârșit de săptămână, la o cursă ilegală de mașini, în perimetrul fostei unități militare din comuna Siliștea Gumești, pe terenul ce acum aparține Mânăstirii din localitate.

Cei prezenți spun că în jur de 300 de mașini au luat parte la întrecerea despre care nimeni nu știa și care nu a fost aprobată de primărie sau de instituțiile abilitate ale statului.

Contradicțiile pe marginea subiectului sunt evidente.

În timp ce poliția susține că proprietarul ar fi spus că nu-l deranjează “liniuțele”, starețul Benedict Mihalcea, fost inginer-colonel în Ministerul Apărării Naționale, este de altă părere. Contactat telefonic, acesta a declarat că a fost deranjat, în timpul slujbei religioase, de motoarele turate la maxim, și, personal, a mers în mijlocul lor pentru a-i determina să renunțe. Ulterior, starețul l-a sunat pe primarul din Siliștea Gumești pentru a-i cere ajutorul, fapt confirmat de către edilul șef Niculaie Stelian.

“Am primit mai multe telefoane de la cetățeni, inclusiv de la primarul din Ciolănești, care îmi spuneau că sute de mașini trec prin zonă și se îndreaptă spre fosta unitate militară. Era un vacarm provocat de motoarele turate la maxim. Ulterior, am sunat la 112. De altfel, nu este pentru prima dată când se organizează astfel de curse. Cred că își dau întâlnire pe rețelele de socializare, din om în om, nimic oficial. În fiecare an se adună. Însă, de data asta, au fost mai mulți ca oricând. Nimeni nu a luat legătura cu primăria pentru obținerea unor documente. Precizez că în ziua respectivă nu eram în localitate”, a afirmat primarul Niculaie Stan.

Și reprezentanții Jandarmeriei Teleorman se încurcă în declarații. Potrivit purtătorului de cuvânt, la sosirea echipajelor de intervenție, “era liniște, doar câțiva tineri stăteau de vorbă” și nu au putut fi sancționați pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. Ulterior, când pe rețelele de socializare au apărut mai multe înregistrări cu “liniuțele”, atitudinea jandarmilor s-a schimbat.

topul săptămânii