vineri, aprilie 26, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

VIDEO Doi tineri din Teleorman, snopiți în bătaie în masina poliției și în secție

Doi frați din Balta Sărată au ajuns ieri la spital, după ce, acuză ei, timp de mai multe ore au fost umiliți și bătuți atât în masina poliției, cât și în secție. Unul dintre frați are probleme medicale preexistente, fiind diagnosticat cu retard mintal.

Totul a pornit după un apel la 112, când un vecin de-al celor doi, cu care petreceau, a sunat la poliție că nu mai vrea ca aceștia să facă grătar în curtea lui, după ce inițial i-a invitat.

Un echipaj de poliție a sosit la fața locului, și, după un schimb dur de replici, ambii frați au fost încătușați și introduși în masina de poliție unde, spun ei, ar fi fost scuipati, înjurați, și snopiți în bătaie. Fratele mai mare recunoaște că și el a înjurat polițiștii, dar spune că doar după ce a văzut că fratele cu retard este bătut și scuipat.

În secția de poliție tortura ar fi continuat, iar frații nu au fost lăsați să apeleze ambulanța, abia după ce au fost aruncați afară din secție aceștia au apelat la 112 și ar fi ajuns la spital, mai întâi la Roșiori, apoi la Alexandria, cu multiple traumetisme.

Se pare că polițiștii ar fi „uitat” să pornească bodycam-urile cu care sunt dotați, astfel că rundele de bătaie din masină și din secție nu ar fi fost filmate.

IPJ Teleorman a emis un comunicat prin care nu a lamurit situatia de fapt

La data de 10 septembrie a.c., Poliția Municipiului Roșiori de Vede a fost sesizată prin apel la numărul unic de urgență 112 de către un bărbat din comuna Crângeni despre faptul că doi bărbați refuză să îi părăsească locuința și i-au sustras bunuri.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede.

Din primele cercetări a reieșit că apelantul, un bărbat de 54 de ani, ar fi consumat băuturi alcoolice în curtea locuinței sale din comuna Crângeni, împreună cu doi bărbați, de 25 și 26 de ani, care ar fi pătruns în curte cu acordul proprietarului, în jurul orei 13.30.

După aproximativ două ore, la solicitarea bărbatului, cei doi tineri ar fi refuzat să părăsească curtea, până la sosirea polițiștilor, iar unul dintre ei ar fi sustras o geacă ce aparține proprietarului.

Față de bărbați a fost luată măsura imobilizării, fiind conduși la sediul poliției, în vederea identificării și stabilirii situației de fapt, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu și furt.

La ieșirea din sediul poliției, unul dintre ei a apelat 112, sesizând că ar fi fost agresat de polițiști în localitatea Crângeni.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 34/2008 pentru apelare nejustificată a numărului de urgență.

Cu privire la aspectele sesizate de bărbat, conducerea I.P.J. Teleorman a dispus efectuarea de verificări prin structura de control intern.

Rămâne de văzut cum se va încheia această poveste

topul săptămânii