17.4 C
Alexandria
luni, octombrie 2, 2023

17 șpăgari în dosarul de la permise și înmatriculări Teleorman trimiși în judecată

17 persoane, între care Stelian Lupu – șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Teleorman și ofițerii de poliție Daniel Cristian Eib și Cristian Velcea, au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, au transmis, luni, reprezentanții DNA.

Potrivit sursei citate, Stelian Lupu, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a patru infracțiuni de luare de mită, Daniel Cristian Eib, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a patru infracțiuni de luare de mită și Cristian Velcea, ofițer de poliție, la data faptei șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, și o persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: dare de mită (cinci fapte), trafic de influență (șase fapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată au fost trimiși în judecată sub control judiciar.

În schimb, alte 13 persoane din dosar, persoane în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de: dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, cumpărare de influență, trafic de influență, comise în forma autoratului și/sau a complicității, sunt trimise în judecată în stare de libertate

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2021, cei trei ofițeri de poliție ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane (inculpați în cauză), diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care: promovarea unor candidați la proba practică privind examenul pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea unor autoturisme.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE