joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Angajat DSP, în arest la domiciliu, în dosarul privind adeverințele de vaccinare eliberate în fals – alți doi inculpați și patru suspecți în dosar

O persoană a fost arestată la domiciliu în cazul adeverințelor de vaccinare anti-COVID eliberate în fals. În dosar figurează alți doi inculpați, dar și patru suspecți și un martor, potrivit portalului instanțelor de judecată.


Pentru Ștefan Cristian – Romulus, angajat al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, procurorii au cerut arestare preventivă, însă magistrații Judecătoriei Alexandria l-au plasat în arest la domiciliu. Acesta nu are voie, printre altele, să ia legătura cu celelalte persoane implicate în dosar.


“Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt: În baza art. 227 alin. 2 CPP raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. d CPP respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria si dispune măsura arestului la domiciliu fata de inculpatul Ștefan Cristian – Romulus, angajat al Directiei de Santatate Publica Teleorman, pentru savarsirea infractiunilor de fals informatic in forma continuata (6 acte materiale), fapta prev. de art. 325 rap. la art. 35 Cod Penal si fals informatic in forma continuata (6 acte materiale), fapta prev. de art. 325 rap. la art. 35 Cod Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal (2 infractiuni), pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 23.12.2021 şi până la data de 21.01.2022 inclusiv.

În baza art. 221 alin 1 CPP impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul in care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura in fata căruia se afla cauza. In baza art. 221 alin. 2 CPP, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în fata organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi ?i libertă?i, a judecătorului de cameră preliminară sau a instantei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, respectiv Anca Mihai Nicuşor şi Istrătescu Adrian , suspecţi – respectiv Dudău Mihaela, Anca Alexandra Roxana, Istrătescu Alexandrina Mirela , Istrătescu Alexandra Diana , martori Cristian Stelea – din dosar, direct sau indirect, pe nicio cale.

In temeiul art. 221 alin. 4 şi 5 CPP atrage atenţia inculpatului ca în caz de încălcare cu rea-credin?ă a măsurii sau a obliga?iilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 23.12.2021, ora. 15.15.


Document: Hotarâre cameră consiliu 783/2021 23.12.2021”, se arată în soluția instanței de judecată.


IPJ Teleorman a anunțat, joi, că trei persoane au fost reținute în urma unor percheziții care au avut loc marți și miercuri, în Teleorman și București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, în formă continuată.

Poliția Teleorman transmite că, din cercetări, a reieșit că cele trei persoane ar fi accesat fără drept un program informatic și ar fi introdus date nereale cu privire la vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, astfel beneficiind de adeverințe de vaccinare, folosite ulterior în vederea generării certificatului digital și utilizării acestuia pe teritoriul național, pentru eludarea restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate.

topul săptămânii