vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin care perioada de aplicare a măsurilor suplimentare pentru gestionarea situaţiei generate de infecţia cu COVID 19, adoptate în 27.03.2021, se prelungeşte cu încă două săptămâni, respectiv până pe 24 .04.2021, inclusiv.

Astfel, începând cu 11.04.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 24.04.2021 inclusiv, se instituie măsuri suplimentare pentru gestionarea situaţiei generate de infecţia cu COVID-19, pe raza municipiului Alexandria.

Astfel, potrivit HCLSU, pe raza municipiului Alexandria, în următoarele două săptămâni sunt interzise:

– organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu excepţia celor organizate şi desfăşurate potrivit pct. 2-18 din HG nr. 293/2021;

– organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunţi, botezuri, mese festive, aniversări şi alte asemenea) în spaţii închise şi spaţii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea; – organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor;

-activitatea operatorilor economici licenţiaţi  în  domeniul  jocurilor de noroc, cazinouri şi alte asemenea.

Începând cu data de 11.04.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 24.04.2021, inclusiv, căsătoriile se pot celebra în faţa ofiţerului de stare civilă, numai la sediul Primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială, iar cununiile religioase şi botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Sunt permise începând cu data de 11.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 24.04.2021 inclusiv:

– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;

– de luni până joi, în intervalul orar 05.00-22.00 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaşiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase)  cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară;

– de luni până joi în intervalul orar 05.00-22.00 pe raza municipiului  Alexandria se aproba funcţionarea operatorilor economici în domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip Loto, pariuri şi lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţe sanitară.

Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Se reduce intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara     locuinţei/gospodăriei fără restricţii până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Se limitează intervalul de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private până la ora 18,00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Se  suspendă activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/ sau fitness. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Măsurile stabilite anterior prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, altele decât cele modificate prin prezenta hotărâre, rămân în vigoare.

topul săptămânii