marți, februarie 27, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

BREAKING – Gravida aflata în izolare la domiciliu va naște la Spitalul Județean

Personalul medical al Spitalului Județean de Urgență trebuie să se ocupe, astăzi, de o gravidă căreia i-a venit sorocul.

Până aici nimic neobișnuit, numai că femeia se regăsește printre persoanele pentru care a fost impusă măsura izolării la domiciliu, după ce s-a întors din „zona galbenă”, astfel că măsurile care au fost luate în unitatea medicală au fost unele speciale.

În acest sens, au fost create trasee separate pentru gravidă, atât pentru o naștere naturală, cât și pentru varianta în care va fi nevoie de o cezariană, astfel încât să nu fie niciun pericol pentru celelalte paciente de pe secție sau pentru personal. Inclusiv lift a fost rezervat cazului, astfel încât să nu existe niciun fel de expunere pentru ceilalți pacienți ai spitalului.

Femeia nu prezintă niciun fel de simptom specific unei eventuale infecții cu coronavirus, însă măsurile luate de autorități sunt de natură să înlăture orice fel de risc pentru personal sau pacienții unității medicale.

Cu toate că procedura nu o impune, din moment ce viitoarea mămică era în izolare la domiciliu și asimptomatică, autoritățile au decis să-i recolteze și probe pentru o eventuală infecție COVID-19, pentru a elimina orice risc, mai ales că femeia va da naștere unui copil.

topul săptămânii