joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Cristiana Piper-Savu revine în funcția de viceprimar al municipiului Roșiori de Vede

USR și PSD și-au dat mâna, la Roșiori de Vede, iar după aproape jumătate de mandat pe care l-a dus singur la conducerea administrației locale, primarul Valerică Cârciumaru a reușit să-și readucă alături vechea colaboratoare – pe Cristiana Piper- Savu.

Cu 12 voturi “pentru” din totalul de 18 exprimate, propunerea PSD pentru postul de viceprimar – Cristiana Piper Savu a fost aleasă în funcție.

În ședința extraordinară de marți, 7 iunie, proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului a fost trecut pe ordinea de zi suplimentară, lucru care i-a nemulțumit total pe liberali, care nu s-au sfiit să arunce cu vorbe grele.

De departe cel mai vocal a fost, așa cum era de așteptat, liberalul Alexandru Iliescu. Iar nemulțumirea a fost motivată, în primul rând, de faptul că precedenta tentativă a liberalilor de a-și impune viceprimarul printr-un proiect trecut pe ordinea de zi suplimentară s-a soldat cu un eșec pentru că nu au avut suficient timp pentru a-și obține avizele necesare.

“Mie, în calitate de președinte de ședință, nu mi se pare corect. Dacă putem judeca cu două unități de măsură același lucru, eu nu am de comentat. Eu nu pot decât să mă supun majorității, dar nu mi se pare normal”, a spus liberalul Sorin Scarlat, președintele de ședință

În replica, primarul Valerică Cârciumaru a explicat că nu este vorba de nicio dublă măsură, ci de simplul fapt că proiectul propus de el are toate elementele pe care trebuie să le aibă un proiect de hotărâre, spre deosebire de al liberalilor, care nu avea nici avizul de legalitate al secretarului general și nici raportul compartimentului de specialitate.

“În ceea ce privește alegerea viceprimarului, între demersul nostru de acum și cel pe care l-ați avut dumneavoastră diferența este esențială. Nu ați avut avizul de legalitate al secretarului general, nu ați avut raportul compartimentului de specialitate – care sunt elemente obligatorii pentru introducerea pe oridinea de zi a proiectului de hotărâre. Proiectul nostru are tot ce-i trebuie”, a explicat primarul Valerică Cârciumaru.

De menționat ar fi că liberalii au avut o propunere în persoana consilierului local Doru Ciofalcă, pentru care au votat cinci consilieri, în timp ce USR nu a avut propunere pentru postul de viceprimar.

“Noi am fost asumați de fiecare data, o să fim și acum. De un an și șapte luni ne chinuim să punem viceprimarul ăsta. Și eu mi-aș fi dorit să fiu viceprimar, dar în Consiliul Local lucrurile funcționează pe majorități. Evident că mi-aș fi dorit ca viceprimarul să fie de la USR, ulterior ne-am dorit să fie de la colegii liberali, am făcut toate demersurile, tot eu personal am scris acele proiecte de hotărâre cu avize și retrase acum două ședințe. Nu a fost să fie, nu am supărări că a lipsit domnul Iliescu (n.r. Alexandru Iliescu), dar eu cred că trebuie să deblocăm lucrurile la nivel local, pentru că avem un an și jumătate foarte fierbinte pentru ceea ce se întâmplă pe parte de fonduri europene. (…) Consilierii USR nu au propunere și vor vota liber cum consideră fiecare și vă spun că, da, susținem propunerea PSD, o parte dintre noi cel puțin. Trebuie să tragem la aceeași căruță, indiferent de partide. Eu m-am cam săturat de ceartă și să fiu liderul unei opoziții din asta înverșunate împotriva PSD-ului”, a spus Costin Fierăscu, înaintea votului pentru funcția de viceprimar al municipiului Roșiori de Vede.

Cristiana Piper-Savu a mai ocupat funcția de viceprimar al municipiului Roșiori de Vede, din partea PSD, și în mandatul 2016-2020, iar pentru mandatul început în 2020 tot ea a fost propunerea social-democraților pentru post.

topul săptămânii