marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Cum calcă pompierii din Teleorman pe cadavrele a doi tineri, morți în accident auto.

Cum bine știm, miercuri a avut loc o adevărată tragedie pe șoselele din Teleorman, în urmă căreia doi frați, de 19, respectiv 22 de ani, au murit pe loc, suferind răni cumplite.

Unul avea capul atât de desfigurat încât abia mai recunosetai cine e, după îmbrăcăminte.

Printre primii ajunși la față locului au fost pompierii din Teleorman, care, după ce au văzut că nu prea mai este nimic de făcut în privința victimelor, s-au apucat să le facă poze.

CITESTE SI: MACABRU:Pompierii din Teleorman o comit din nou: se lauda cu mortii!

În loc să se concentreze pe misiunea pentru care au venit, eventual unul dintre ei să facă poze doar cu acțiunea lor, unul, conform unor surse din rândul lor, la ordinul comandantului ISU Teleorman, s-a apuacat să facă poze cât mai șocante, cu cadavrele celor doi, prim plan, cât mai de aproape.

Apoi, au mai fotografiat ba fiarele contorsionate ale autoturismului, ba căruțele făcute praf, deși în mod normal, pompierii, cel mult pot să facă câteva poze doar cu intervenția lor, pentru a se promova, nicidecum la autoturisme avariate, sau victime desfigurate.

Stancu Marius

Însă, conform acelorași surse din cadrul pompierilor, înțelegem că șeful lor, colonelul Stancu Marius, își pune oamenii de încredere să facă astfel de poze care să „prindă” la public, pentru că o parte a presei să își facă audiență.

Cu toate acestea, o parte din pompierii de la față locului, dar și paramedici smurd, urlă cât îi țîn bracinarele către restul martorilor și chiar oameni din persă să „pună telefoanele jos”, să nu mai fotografieze și să nu mai filmeze, solicitând chiar sprijinul poliției pentru a-i împiedică, cu toate că aceștia filmau de dincolo de bandă restrictivă, de la zeci de metri distanță.

În aceste condiții , nu numai că nu ne întrebăm dacă aceste lucruri sunt o coincidență macabră, dar și o depășire a atribuțiilor de serviciu, precum și chiar un abuz în serviciu.

Pompierii ar trebui să fie salvatorii în care îți pui ultima speranța, nu niște zbiri și fotografi de ocazie de cadavre.

Cu această ocazie, publicația noastră va efectua demersuri către conducerea IGSU pentru a dispune verificări cu privire la pompierii din Teleorman, fotografi profesioniști de accidente și cadavre.

topul săptămânii