-1 C
Alexandria
duminică, februarie 5, 2023

Senatorul PSD, Dănuț Cristescu: PNL și USR-PLUS se ceartă pe ciolan, iar România este în criză

Social-democrații sunt extrem de nemulțumiți de actuala coaliție de Guvernare PNL, USR-PLUS și UDMR. Potrivit unuia dintre liderii PSD Teleorman, senatorul Dănuț Cristescu, actualul Guvern este cel mai slab dintre toate guvernele post-decembriste. 

În opinia acestuia, liderii partidelor aflate la putere nu fac altceva decât să-și ”arate mușchii unii altora”, în timp ce românul de rând trăiește tot mai greu.

Conflictul izbucnit la nivelul Coaliției de guvernare între liderii PNL și USR-PLUS nu este privit cu ochi buni de social-democrați. Potrivit senatorului de Teleorman, Dănuț Cristescu, aceștia se luptă pentru a-și consolida pozițiile de lideri.

”Această bătălie a lor nu are nimic a face cu cetățenii obișnuiți din această țară. Ei nu se ceartă pentru ideologii, pentru a construi ceva, pentru a face ceva bun în această țară, ci pentru ciolan. Fiecare vrea să arate că el este mai puternic și încearcă să-și consolideze poziția în partid”, a mărturisit pentru TR News senatorul Cristescu.

În ceea ce privește demisia actualului Guvern și numirea unui nou Executiv condus de președintele PNL, Ludovic Orban, social-democratul teleormănean este ferm și spune că partidul din care face parte nu va susține niciodată o asemenea variantă.

”PSD a mers la negocieri cu propunerea de premier în persoana domnului Alexandru Rafila. Orice altă variantă nu primește susținerea noastră”, a mai spus social-democratul.

Chiar și varianta numirii unui Guvern de ”specialiști” este privită cu reticență. ”Depinde despre ce specialiști este vorba. Dacă sunt specialiștii domnului Iohannis din PNL, clar PSD nu va vota. Noi rămânem cu propunerea domnului Rafila”, a încheiat Dănuț Cristescu.

Sunt luate în calcul mai multe variante de guvernare

1. PNL nu renunță la Florin Cîțu. USR-PLUS se retrage de la guvernare și România va avea un guvern minoritar.

2. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și îl propune pe Ludovic Orban. USR-PLUS acceptă și guvernarea continuă.

3. PNL îl menține pe Florin Cîțu premier. USR-PLUS cedează și propune pe altcineva la Ministerul Sănătății.

4. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis propune un guvern de specialiști cu largă susținere.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE