-1 C
Alexandria
duminică, februarie 5, 2023

VIDEO Primarul „celei mai sărace comune” din România: “Vom anula acest mit, am schimbat în totalitate fața comunei”

Comuna Necsesti din județul Teleorman a fost numită, ani la rând, în presa națională, drept “cea mai săracă unitate administrativ teritorială din România”. Acest lucru s-a datorat unui raport remis de Ministerul Dezvoltării în 2013, acum 9 ani, având la baza date statistice obținute de la INS în urmă cu peste 10 ani.

Astăzi, în comună a mai început să se miște câte ceva. Zeci de copaci au fost plantați, localitatea este pe ultima sută de metri la racordarea cu apă potabilă, a fost schimbat acoperișul școlii, urmând să fie realizată și modernizarea clădirii. De asemenea, se va aplica un proiect amplu de asfaltare în comună.

Fața comunei s-a schimbat mult după ce în 2016 a venit pe scaunul de edil șef a venit Marian Ilie Bănăseanu.

Acesta este decis ca numele comunei teleormănene să nu mai fie asociat cu un „pol al sărăciei”, și a început să lucreze la acest aspect încă de când a preluat mandatul.

Acesta a organizat, împreună cu poliția și localnicii cu spirit civic din zonă, pândă pentru a stopa fenomenul infracțional care parcă pusese stăpânire pe comună în ultimii ani.

Furturile din locuințe au scăzut semnificativ de atunci, mai ales după ce au fost montate și camere video în zonă.
Cu toate că spune, el, a ajutat pe absolut toată lumea când acest lucru i-a stat în putință, au mai rămas și câteva voci critice.

Ce-i drept, mai puține decât foarte mulți care vorbesc frumos despre actualul primar.

Recent, un material apărut în mediul online l-a deranjat, iar acesta a simțit nevoia să dea un răspuns.

Primarul Bănăseanu s-a arătat deranjat de infomațiile apărute, postate de către autori necunoscuți, în accepțiunea sa, acuze nefondate, și a adus argumente care să le combată.

Mai mult, a spus că de când a preluat fotoliul de primar este deschis și transpartent cu absolut toată lumea, și invită pe oricine are să îi aducă acuze fie să i le aducă în față, fie să le prezinte organelor abilitate dacă consideră că acesta a încălcat vreo lege. Spune că nu are parti-pris-uri cu nimeni, urmând ad-literam toate procedurile legale în materie de administrare publică.

A spus că nu se va da bătut și va lupta ca mitul “Necsesti-cea mai săracă comună din România” să fie uitat definitiv, având planuri de a dezvolta comuna sa de suflet, cu toate că face aproape zilnic naveta București-Necșești.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE