vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Continua seria abuzurilor: Gafa dupa gafa a jandarmilor din Alexandria, dupa ce mai multi indivizi fara nicio pregatire au fost angajati aici.

Daca in urma cu o saptamana, o tanara a fost amendata pentru ca, conform procesului verbal, se afla luni, la 8 seara, pe strada, si in urma cu doua saptamani doi tineri au fost sanctionati pentru ca nu purtau masca pe strada , de catre un jandarm care nu purta masca in masina, iata ca astazi un alt jandarm face institutia de ras.

CITESTE SI: De rasul curcilor: jandarm din Alexandria a amendat o tanara prinsa pe strada luni la ora 8 seara, ca nu avea declaratia la ea atunci cand a scris el amenda, la 11 seara.

Aflat la un accident pe E70, intre Vitanesti si Vaceni, respectivul individ s-a apucat sa obstructioneze activitatea presei care transmitea imagini in direct de la fata locului, aflandu-se dincolo de banda care securiza perimetrul: ba se baga in fata camerei, ba spunea reporterilor sa plece, pentru ca „e zona interzisa”.

Conversatia halucinanta a dus pana intr-acolo incat i-a interzis reporterului sa mearga pe camp, de parte de zona accidentului: „nu aveti voie, trebuie sa mergeti inapoi, in spatele salvarilor.”

Aceste gafe care par mai degraba o regula in ultima vreme, nu o exceptie, vin pe fondul incadrarii in aceasta institutie a unor indivizi care nu au nici macar un minim de pregatire, habar nu au sa scrie un proces verbal sau nici nu cunosc legile.

CITESTE SI: Tupeu de jandarm: “Tu ești băiatul lui D.S.? Atunci, ție îți dau amendă 500 lei”.

Conform surselor noastre, bine informate, in cadrul jandarmeriei Teleorman, cu precadere in Alexandria si ZImnicea, au fost angajate multe rude ale unor militari deja activi, fara insa a avea o minima pregatire: nu stiu sa tina in mana nici un pistol, nici macar un pix.

Se explica asadar de ce fac praf procesele verbale, dar si aplicarea legii.

Nu demult, mai multi tineri care au iesit sa protesteze in fata Prefecturii, ne spuneau ca se simt efectiv hartuiti de jandarmi, un copil ne spunea chiar ca simte frica cand ii vede pe strada, pentru ca l-au amendat cu circa 20 de milioane de rol, fie ca nu avea masca, fie ca era seara singur pe strada. Oamenii legii nici macar nu l-au avertizat macar asupra faptei pe care o comite, si i-au aplicat direct amenda, fara a incerca sa-i explice care este pericolul social.

Alti tineri ne povesteau in alta transmisiune in direct ca au fost dati jos din masina cu forta de jandarmi si amendati pentru ca nu ar fi purat masca in masina.

Pe fondul unor astfel de comportamente, nu ne mira atitudinea revoltata a din ce in ce mai multor cetateni care, in loc sa se simta in siguranta, se simt efectiv terorizati si abuzati de oamenii legii, care, din pacate, aplica legea dupa cum li se pare lor ca suna.

Solicitam Jandarmeriei sa verifice cum s-au facut incadrarile in ultima vreme la noi in judet, care este pregatirea celor noi angajati si ce grade de rudenie au cu alti jandarmi deja pe functie.

topul săptămânii