vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Degringoladă totală: Primăria Alexandria suspendă registrul spațiilor verzi din oraș

Degringoladă totală: Primăria Alexandria suspendă registrul spațiilor verzi din oraș. Asta după ce s-au apucat să betoneze de capul lor spațiilor verzi, în mod ilegal, pentru a face locuri de parcare.

Primarul Victor Drăgușin, obraznic ca de obicei, spune că el „nu răspunde peneleului”, la interpelarea din ședința a unor consilieri aleși de alexăndrineni. Vorbim de același primar care a mai betonat spații verzi pentru a face loc unor afaceriști locali să își facă terase, motivând că „iarbă nu oxigenează în oraș”, și acuzând că presă minte și că nu se va face nicio terase, iar la 2 săptămâni după aceste aberații scoase pe gură de primarul Alexandriei, aflat la al patrulea mandat, s-a făcut terasă.

La ședința de ieri, consilierii locali au votat cu  10 voturi PSD-pentru, 8 PNL și USL-împotriva suspendarea HCL care aprobă Registrul Spațiilor Verzi din Alexandria.

Votul vine în contextul în care primăria, după ce a marcat circa 150 de arbori pentru tăieri, în mod ilegal, fără aviz de mediu, și după ce compania ASCE, supranumită „Aberații și Cretinitati Edilitare,, s-a apucat să betoneze spații verzi pentru a face locuri de parcare unor șmecheri din oraș.

Ambele ilegalități au fost făcute publice de paginile Alexandria, Teleorman, ROmânia 2.0, dar și de un consilier local.

11 ani a durat să fie realizat registrul Spațiilor Verzi din Alexandria, între anii 2007 și 2018, și acesta a fost aprobat în 2018, însă din acesta se pare că lipsesc până la 20.000 de metri pătrați, pe care oricine poate betona fără să fie verificați de nimeni.

Iată ce ne spune o sursă bine informată:”Povești de groază din Teleormanistan! Episodul II

Păi cum episodul II? Da, episodul I a fost acela în care va povesteam cum în Municipiul Alexandria au fost marcați pentru tăiere cca 150 de arbori sănătoși, fără avizul Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, mulți dintre ei crescînd sub ferestrele Gărzii Naționale de Mediu Teleorman!

Episodul II-Municipiul Alexandria renunță la  Registrul Spațiilor Verzi!?!

În ședința CL Alexandria din dată de 29.09.2021 s-a propus și aprobat ( 10 voturi PSD-pentru, 8 PNL și USL-împotriva)  renunțarea la Registrul Spațiilor Verzi!

Motivul este umitor,faptul că: au descoperit muncitorii de la firma de turnat betoane și asfaltări a Primăriei Alexandria că acest registru nu bate cu situația de pe teren! 

Păi, specialiștii de mediu de la Garda Națională de Mediu Teleorman ce au urmărit? Au urmărit, să nu fie urmăriți! Dar experți de mediu, urbanism, cadastru, servicii comunitare din cadrul Primăriei Alexandria ce au recepționat la finalizare Registrul Spațiilor Verzi, în anul 2018, căci facerea lui a durat 11 ani (2007-2018)???

Se pare că din Registrul Spațiilor Verzi lipsesc  spațiile verzi aferente locuințelor de tip condominium ( adică grădinițele din spatele și față blocului), iar Alexandria avînd vre-o 700-800 de blocuri, măcar 1.600 de astfel de locații, adica măcar 16.000-20.000 mp spații verzi , lipsesc din acte!

Așa că se renunta la registru, fapt nemaîntîlnit pînă acum, pînă la actualizarea acestuia!!!

Și totuși pe bune cum s-a descoperit? 

Păi, un cetățean eco-vigilent a descoperit că muncitorii de firma de betoane și afalt a primăriei, turnau betoane și asfalt peste spațiile verzi, făcînd locuri de parcare, a sesizat Garda Națională de Mediu-Comisariatul General!!Și comisarii Gărzii de Mediu Teleorman nu au știut? Nu au știut nici măcar faptul că: spațiile verzi din fața și spatele blocului în care își au sediul nu sînt trecute în Registrul Spațiilor Verzi!

Dar au știut să își facă spații de parcare pentru mașinile de serviciu, cu ajutorul muncitorilor de la betoane și asfaltări, prin aceeași metodă: turnat beton și asfalt peste un spațiu verde din față sediului lor!!!”

topul săptămânii