luni, februarie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Povești de groază din Teleormanistan! Episodul III

- Advertisement -

Episodul III -Municipiul Alexandria aprobă înființarea unei noi gropi ilegale de biodeseuri!

În ședința CL Alexandria din data de 29.09.2021 s-a propus și aprobat ( 10 voturi PSD-pentru, 8 împotriva ale opoziției locale: PNL)  înființarea unei noi gropi ilegale de biodeseuri, denumită pompos,, amplasament pentru depozitarea temporară a deșeurilor vegetale,,! 

Prin ce diferă biodeseurile de deșeurile vegetale?

,, Definiție biodeșeuri – deșeuri biodegradabile provenite din grădini și parcuri, deșeurile, alimentare sau cele provenite din bucătăriile gospodăriilor private, din birouri, cantine, restaurante, comerțul cu ridicată, de la firme de catering și magazinele de vânzare cu amănuntul, deșeuri similare provenite din unitățile de prelucrare a produselor alimentare,,-cităm din referatul de aprobare al primarului Victor Drăgușin!

Are acest depozit acord de mediu, pentru a vedea impactul asupara mediului, eliberat de Agenția pentru Protecția Mediului? N-are!!!

Are acest depozit autorizație de mediu pentru funcționare? N-are! De fapt nu are decît HCL de înființare, lucru considerat că fiind sufficient de specialiștii de mediu, sănătate publică, construcții etc.din Primăria Alexandria!!!

CITESTE SI: Așa nu se mai poate!!Primăria aruncă gunoi pe câmp, poliția locală fuge.

Unde va fi amplasat? Terenul ales este situat în str. Drum de Centură, nr. 97, lot 2, în suprafață teren = 3.000,00 m.p.

Sedinta Consiliul Local al Municipiului Alexandria

Dar Municipiul Alexandria mai are înființate, prin HCL-uri mai multe gropi de gunoaie ilegale:-prin HCL 133/31.05.2011 s-a înființat un amplasment pentru depozitarea deșeurilor provenite de la animale în zonele: Tarlaua 24(parcelă 187), Tarlaua 5 ( Parcelele 14,15,16), Tarlaua 59( Parcelă 804);-prin HCL 132/31.05.2011 s-a înființat un amplasment pentru depozitarea deșeurilor rezultate din construcții în zonele: Tarlaua 26(parcelă 205), Tarlaua 50(parcelă 566);-prin HCL 347/25.11.2015 s-a înființat un amplasment pentru depozitarea deșeurilor temporară a deșeurilor vegetale în zona: Tarlaua 5 ( Parcelele 14,15,16);

Păi mai aveam un depozit pentru frunze și crengi, ne mai trebuie încă unul? Și unde se depozitează frunzele, crengile se pot depozita și deșeurile din construcții și demolări( DCD), așa rezultă din HCL-urile de mai sus, nu???

Și comisarii Gărzii de Mediu Teleorman NU AU ȘTIUT ȘI NU ȘTIU NIMIC, căci bineînțeles nici una din aceste gropi nu are autorizație de mediu !!!

P.S. Urmează episodul IV!

topul săptămânii