sâmbătă, mai 4, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Ambulanța din Teleorman, sufocată: răspunde la apeluri și cu 3 ore întârziere

Nu mai este un mister pentru nimeni din județ, care a avut nevoie de salvare în ultimele săptămâni, că această abia mai face față apelurilor: și urgențe medicale clasice, și cazuri grave de covid, și recoltări, și transport pacienți.

Asta în condițiile în care mai multe ambulanțe zac pe dreapta, stricate. Oficial, 2, neoficial, peste 10.

Cele mai recente cazuri vin din Dracea și Piatra.

În Dracea, un bătrân cu accident vascular cerebral cade și își fracturează femurul. Ambulanță vine la peste 3 ore de la apel, și îl transportă la spitalul din Alexandria.

Aici este diagnosticat cu…covid, și trimis înapoi acasă.
Dar, surpriză: Nicio ambulanță liberă care să îl preia. Așa că e trimis, cu covid cu tot, să se descurce cum poate. Deși soția nu are permis, iar copiii sunt plecați în afară, nu i-a păsat nimănui.

Să plece cu covidul în taxi, să dea taximetristului, iar taximetristul să infecteze vreo 20 de alți clienți, care , la rândul lor să mai infecteze fiecare încă 10-20 de persoane, și tot așa.

Până la urmă, un vecin cu inima mare s-a oferit să îl transporte acasă, înapoi la Dracea. Ambulanțe, ioc!

La Zimnicea, un bătrân externat din spital a așteptat peste 12 ore să vină o ambulanță care să îl transporte acasă. Fără mâncare, fără haine de schimb, fără măcar un pahar cu apă.

CITESTE SI: Ambulanța Teleorman nu mai face față apelurilor. Întârzieri de peste 12 ore la suspecții de covid

În tot acest timp, directoarea ambulanței din Teleorman, Mirela Ciobanu, spune că face față apelurilor, și refuză cu obstinenta orice ajutor venit din partea ambulanțelor private, care să preia, gratuit, pacienții, urmând să deconteze ulterior misiunea de la casă de sănătate.

Altminteri, Teleorman și Sălaj ar fi singurele județe din țară în care nu există un protocol al ambulanțelor de stat cu cele private, care să vină în ajutorul salvărilor în transportul pacienților.

Iar, colac peste pupăză, managera Ciobanu spunea reporterilor ImpactNews24, asta vară, întrebată cum va justifica refuzul acestui ajutor în condițiile unui val patru: „Am făcut față”, referindu-se la valurile anterioare, fără să răspundă întrebării directe, cum va justifică în fața pacienților acest refuz în toamnă.

Ei, bine, am ajuns în toamnă, suntem în plin val patru, iar ambulanța din Teleorman este practic sufocată de apeluri, iar parte din personal este epuizat, așa că va mai întrebăm o dată, doamna manager Ciobanu:

-Cum justificați pacienților care așteaptă și peste jumătate de zi să fie transportați de salvare faptul că faceți față apelurilor, și că nu aveți nevoie de sprijin?

topul săptămânii