vineri, mai 3, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Cum au ajuns două ‘drumuri publice’ din Alexandria să fie luate „pe persoană fizică” și blocate, ani la rândul

Proiectele pe fonduri europene din Alexandria, pe lângă aberațiile de proiectare și execuție, mai ales, scot la iveală și nereguli cu iz penal.

Două drumuri pe care până acum câțiva ani cetățenii puteau circula nestingheriți au fost blocate cu gard, fără ca nimeni să își pună întrebarea de ce, având în vedere că sunt mai la periferie. Este vorba de continuarea străzilor Meșteșugari și Nicolae Bălcescu, segmentul dintre Alexandru Ghica și până la râul Vedea.

Pentru că proiectul pe fonduri europene să primească fonduri și avize favorabile, a fost necesar ca toate intersecțiile de drumuri publice, așa cum spune legea, să fie dotate cu indicatoare rutiere. Astfel că la intersecția străzilor Alexandru Ghica cu Meșteșugari și Alexandru Ghica cu N Bălcescu au fost montate indicatoare de STOP.

CITESTE SI: DREPT LA REPLICĂ cu privire la articolul ”Cum au ajuns două ‘drumuri publice’ din Alexandria să fie luate „pe persoană fizică” și blocate, ani la rândul”

Doar că, având în vedere că acolo străzile, ori terenurile publice ale comunității, au fost efectiv blocate cu garduri, părea că au fost puse semne de STOP la ieșirea din curțile oamenilor care locuiesc acolo.

Doar că acolo nu ar trebui să locuiască nimeni, ci să fie deschis publicului, căci de aceea se numesc spații PUBLICE.

Am întrebat prima dată la poliție, care ne-a trimis la primărie. La primărie nu am primit răspuns, dar, imediat ce am întrebat, unul dintre semnele de STOP s-a „evaporat”. L-am contactat pe primarul Alexandriei, căruia i-am cerut clarificări, și, la aproape o lună de zile primim un răspuns sec, evaziv, care ocolește subiectul.

furt indicator

Ni se spune că ambele terenuri aparțin UAT Alexandria, și că unul are carte funciară, iar că celălalt are regimul juridic în curs de stabilire.

În realitate, acolo s-au stabilit, cu acceptul primăriei și poliției locale, niște familii, care au pus stăpânire pe respectivele terenuri, categorisite că DRUMURI PUBLICE, judecând după definiția semnelor rutiere proiectate: „Indicatorul STOP Se amplasează pe drumul public fără prioritate, unde poziția de pătrundere este lipsită de vizibilitate”

Acum venim și ne întrebăm:

1. A fost blocat drumul public? Pentru că în acest caz avem infracțiunea de blocarea cu intenție a drumului public, dacă [… ] se aduce atingere dreptului la liberă circulație a celorlalți participanți la trafic.

2. A fost sustras ilegal indicatorul STOP? Pentru că și în acest caz este penal: Fapta săvârșită cu intenție de a sustrage, distruge, degrada ori de a aduce în stare de neîntrebuințare indicatoarele [… ] se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

3. Au fost montate ilegal indicatoarele? Și atunci e tot caz penal: Se sancționează instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea pozițiilor acestora, fără autorizație eliberată de autoritățile competente, de natură să inducă în eroare participanții la trafic.

Așteptăm de această dată un răspuns clar din partea autorităților competente, dar și redarea spațiilor publice, publicului.

topul săptămânii