joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Întâlnire cu profesorii din zona Turnu Măgurele, în cadrul proiectului „Parteneriat în educație, prezent și viitor” – Adrian Gâdea: “Și Educația are nevoie de parteneriate”

La Saelele a avut loc, joi, o întâlnire cu profesorii școlii profesionale din localitate și profesorii școlilor gimnaziale de pe zona Turnu Măgurele, respectiv școlile gimnaziale nr. 1, 2 și 4 Turnu Măgurele, nr.1 Islaz, Ciuperceni, Seaca, Traian, Lița, Lunca, Segarcea-Vale, Uda-Clocociov, Plopii-Slăvitești, Slobozia Mândra, Beciu, Dracea, Crângu, Putineiu, Salcia și Nicolae-Bălcescu, în cadrul proiectului „Parteneriat în educație, prezent și viitor”, la care au luat parte primarul localității – Gabriel Cârjan, președintele Consiliului Județean – Adrian Gâdea, dar și subprefectul județului – Benone Rababoc.

Întâlnirea a avut drept scop promovarea egalității de șanse și acces la educație pentru toți copiii, fără discriminare, prin îmbunătățirea culturii manageriale și creșterea capacității unității de învățământ de a dezvolta parteneriate care să ducă la eficientizarea actului educațional, a transmis președintele Consiliului Județean – Adrian Gâdea, instituția pe care o conduce fiind partener în proiect, alături de Școala Profesională Saelele.

“Și Educația are nevoie de parteneriate. (…) Pentru ca tinerii să aibă un viitor fericit, educația trebuie să țină seama de el, să fie în măsură să-l construiască, ținând seama de problemele, de nevoile, dar și de diversitatea oportunităților care apar și pentru care trebuie să-i pregătim încă din anii petrecuți la școală.

De aceea, apreciez foarte mult întâlnirea pe care am avut-o cu profesorii în cadrul acestui proiect educațional, în care Consiliul Județean este partener alături de Școala Profesională din localitatea Saelele, orientat spre promovarea egalității de șanse și acces la educație pentru toți copiii, fără discriminare, prin îmbunătățirea culturii manageriale și creșterea capacității unității de învățământ de a dezvolta parteneriate care să ducă la eficientizarea actului educațional. Scopul nostru este acela de a crește numărul copiilor cu performanțe deosebite și a adapta învățământul gimnazial prin înființarea de noi profile și meserii, căutate pe piața muncii, pentru absolvenții acestora.

Sigur, proiectul este despre viitor, despre cum se construiește, chiar azi, viitorul în inimile tinerilor, într-o așa de mare diversitate de oportunități. Discuția a fost onestă, plăcută și sper că proiectul nostru va da roade. Investești în Educație și câștigi în Economie”, a spus Adrian Gâdea.

Articolul precedent
Articolul următor

topul săptămânii